Vijgencompôte

Bereidingstijd: 30 minuten

Materialen

  • Kookpan
  • Pollepel
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Pannenlikker
Ingrediënten
  • 10 rijpe vijgen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram gewassen krenten en rozijnenmix
  • 35cc likeur (zoals créme de cassis)
  • 1/2 eetlepel vanillesuiker
  • 1/2 eetlepel bakkerscitroenrasp

Werkwijze
  • Weeg alles af en snijd de vijgen in kleine blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Smelt de boter in een passende pan
  • Bak de vijgen in de gesmolten boter op laag vuur
  • Doe na 5 minuten de basterdsuiker, vanillesuiker en citroenrasp erbij
  • Kook dit ongeveer 10 minuten op laag vuur
  • Doe de likeur erbij met de krenten en rozijnen en laat nog twee minutjes doorkoken
  • Giet de compôte al kokend in een uitgekookte weckpot of jampot, tot de deksel
  • Dicht de pot af, zet deze weg op zijn kop en laat zo snel mogelijk afkoelen
  • De vijgencompôte zal, mits goed bereid, ongeveer 12 maanden houdbaar zijn

Eet smakelijk !!

Extra diner-optie

Vanaf januari serveren wij naast de reguliere dinerkaart ook nog een dagelijks wisselend extra dinersuggestie.

Dit gerecht word kenbaar gemaakt op onze krijtborden of vraag de bediening hiernaar.

 

Het Goudkantoor

Waagplein 1
9712JZ Groningen
T 050-5891888

entree